Wojtek lubisz pszenice i jajko w SP80? Ja bym chyba wolał ultrafiltrowany koncentrat. Np. bulk - Profi Whey Mass! Do mety jest w sam raz! A i profil proteinowy ma bardzo dobry WPC/WPI/WPH.
Jakie są najlepsze odżywki na masę? odżywki węglowodanowo-białkowe – np. bulk lub gainer, odżywki białkowe (WPC, WPI, WPH i mieszanki; są to różne formy przetworzonego białka serwatkowego), węglowodanowe (tzw. carbo). Czytaj więcej na [...]
wpc to podstawa i faktycznie 10% wpi/wph byłoby dobrym wynikiem. ostatio kupiłem białeczko california fitness reklamowanego też jako mix izolatu i koncentratu. Na opakowaniu stoji że izolatu jest w porcji cos około 1 gram Ale to chyba standard. Firmy moga na etykiecie i w reklamie pochwalić się że sprzedają izolat.
Jeśli chodzi ci o białka jajeczne jakim jest Ovolop to dla mnie nie ma(BV 88 - współczynik przyswajalności) ale jeśli chodzi i najlepsze rodzaje białek to jsane. Białka seratkowe są lepsze ich przyswajalnmosć zaczyna sie od BV104 a kończy na izolacie Bv159 który wyśmienicie nadaje sie po treningu i po przebudzeniu. Ja bym kupił sobie izolat i [...]
Posiłek 1 Białka jaj Sałata Siemię lniane Posiłek 2 Łosoś Szpinak Posiłek 3 Polędwica wołowa Brokuły Garść orzechów Posiłek przed treningowy( można go pi ć w trakcie treningu) Wpc/wpi/wph (białko serwatki) lub albuminy(białko jaj) Carbo lub banan (białko w stosunku do węglowodanów jak 1:2) Posiłek po treningowy To samo jak w posiłku przed [...]
Wśród najważniejszych różnic między tymi frakcjami odżywki białkowej wyróżnić należy: WPC (koncentrat białka serwatkowego) - zawartość białka około 60-75 procent, cukry na poziomie 5-20 procent. Zawiera laktozę. Wśród tych trzech frakcji przyswajalność będzie najwolniejsza, ale nadal szybko aminokwasy dostaną się do naszych mięśni. WPI (izolat [...]
Zakładając, że zależy Ci na dobrym samopoczuciu i regeneracji: -podczas/po treningu napoje izotoniczne/carbo -po treningu/ewentualnie wg braków w diecie białko wpc/wpi/wph (w zalezności od możliwości finansowych). -witaminy/minerały Z podstaw, to tyle.